$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home$Over Solut

Solut, strategische groeipartner en expert in personeelszaken van A tot Z op maat van KMO’s. From Hire to Fire: Rekrutering & Assessment, Sociale Audit en Personeelsadvies, Personeelsadministratie en Payroll, Team- & Management Coaching, Interim HR management, Opleiding & Advies en Individuele Loopbaanbegeleiding. Solut ontzorgt je van de personeelstaken, om tijd en geld te besparen, met gemotiveerde werknemers.

[DIENSTEN]_$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$sn=0$p=1$show=home

[TEAMLEDEN]_$type=carousel$h=150$cls=6$c=12$show=home

5 tips om een gelukkige zaakvoerder te worden zonder tijd te verliezen aan saaie personeelsadministratie

Een zaakvoerder aan het woord:

Elke dag surfte ik naar dokter Google om antwoorden te vinden op vragen van mijn werknemers aangaande personeelsadministratie en personeelskosten. Hoe saai en tijdrovend was dat! Mijn werknemers bleven vragen verzinnen, omdat ze weer iets op het nieuws hadden gehoord en dachten daar recht op te hebben. Vragen die ik in de voorbije maanden al had opgezocht en nagevraagd, moest ik weer gaan natrekken.

Het koste mij tijd en het koste mij ook hun verloren arbeidstijd, omdat de werknemers er bleven op terugkomen als ik hun niet asap van antwoord diende. Vaak was ik het dan ook vergeten of had ik geen tijd omdat ik voortdurend gestoord werd tijdens mijn ‘echte werk’.”

FRUSTREREND !!!Wat zijn de meest tijdrovende taken in personeelsadministratie, die jou als zaakvoerder ook nog eens geld kosten?

1. Diverse vragen voor meer netto loon

 • Komt er volgende maand een index?
 • Wanneer krijgen we onze eco-cheque?
 • Kunnen wij geen extra netto vergoeding krijgen ter vervanging van de overuren?
 • Wij hebben niet genoeg maaltijdcheques gekregen, wordt dit bijgestort?

Wanneer krijgen we dan opslag? Wetende dat ze 2 maanden geleden een index hebben gehad, maar dit niet als opslag zagen? Hé, wie betaalt dit dan wel allemaal? Hoe krijg ik dat uitgelegd, zodat ze het begrijpen en hiervoor begrip voor kunnen opbrengen?

Wat moet ik nu doen? Wat mag ik doen? Waar moet ik rekening mee houden? Het sociaal recht verandert om de haverklap. Wist je trouwens dat er in 2017 meer dan 560 wetswijzigingen op personeelszaken waren? Hoe moet ik dat allemaal bijhouden?

2. Personeelsproblemen

 • De collega’s hebben een scheldpartij, zelfs een ‘bijna’-vechtpartij op het werk gehad? Wat nu??
 • Ik denk dat 2 chauffeurs/magazijniers/bedienden/… knoeien met hun uren? Wat moet ik nu doen??
 • Het is overduidelijk dat die werknemer wil ontslagen worden, wat moet ik hiermee?
 • Om de haverklap valt iemand ziek? Hoe kan ik dit laten stoppen?


3. Betalingen van de lonen

Ik dacht altijd: “Daar heb ik mijn sociaal kantoor voor. Ik stuur het door, zij verwerken iets en ik moet betalen. Elke maand betaal ik stukken van mensen! Mijn werknemers klagen over een te laag loon, maar zij verdienen maandelijks wel meer dan ikzelf als zaakvoerder. Ik begrijp het totaal niet.


Een klant van ons meldt:

“Sinds ik beroep doe op een externe personeelsdienst/expert heb ik eindelijk een lagere bruto loonkost te betalen en krijgen de werknemers een hoger netto loon. Bovendien heb ik ook nog subsidies gekregen waar ik recht op had. Ik wist niet dat, dat bestond.” 

"Ook de regelgeving van de payroll en fiscaliteit is continue in verandering en daar heb ik als zaakvoerder geen kaas van gegeten. Kennis van zaken door een externe HR specialist (personeelsexpert), die een oogje in’t zeil houdt op wat het sociaal kantoor doet (of niet doet) en adviseert is onmisbaar."

“De externe HR specialist heeft me correct geadviseerd en bijgestaan. Zo een externe expert met kennis van het sociale en het fiscale rechtssysteem onder de arm nemen is een duidelijke meerwaarde, minder kopzorgen voor mij en minder personeelskosten.

4. De bijhorende administratieve ballast

Hoe saai kan ondernemen zijn, als we ons ook nog eens moeten bezighouden met alle personeelslasten, lees administratieve ballast. Personeelscontracten, urenregistratie en de opvolging ervan, personeelsplanning, ziektepapieren, dimona-aangifte en nu en dan ook nog eens die flexi jobs. Het stopt gewoon niet met die papierwinkel.

“De externe personeelsdienst op maat pakt dit alles op een efficiënte wijze aan en zoekt naar goedkope alternatieven en manieren om dit te digitaliseren. How easy can it be?”

5. Oervervelende vragen

 • Kan ik in ouderschapsverlof? Hoezo jij bent toch een man en jij kan toch niet ‘bevallen’??
 • Kan ik thematisch verlof krijgen?
 • Hoeveel anciënniteitsdagen zijn er in uw paritair comité?
 • Kan ik klein verlet opnemen voor die 2 dagen dat ik nog extra op verlof was?

Ik zou het begot niet weten, maar ‘mijn externe personeelsdienst op maat’ beantwoordt je vraag onmiddellijk.

“Gedaan met die vervelende vragen. Als werkgever/zaakvoerder kan je, dankzij een duidelijk en juist antwoord van je externe personeelsdienst, je verder -met een gerust gemoed- bezighouden met de kernzaken van je bedrijf.”

“Om deze en 1000 andere redenen leek het geen overbodige luxe om flexibel beroep te kunnen doen op een externe HR specialist in personeelszaken. Zodat ik mij als zaakvoerder kan focussen op mijn bedrijf en hierdoor tijd en geld kan besparen. Omdat mijn werknemers onmiddellijk het juiste, verstaanbare antwoord krijgen en ikzelf word bijgestaan met raad en advies.

Ik hou me nu nog enkel bezig met mijn werk en verlies geen tijd meer aan deze personeelskwesties.”


HOE GEMAKKELIJK KAN HET ZIJN?

“Door de personeelslasten door te schuiven naar een externe personeelsdienst ligt de focus eindelijk terug op het ondernemen en op het bedrijf. Er is eindelijk weer tijd om creatief te denken en nieuwe producten/diensten te ontwikkelen. Bovendien is er meer tijd om strategisch te plannen en het personeelsbeleid krijgt de nodige aandacht.

Resultaat hiervan is een groei in omzet en winstmarge en de werknemers zijn niet meer gefrustreerd, omdat vragen nog niet beantwoord zijn.

Het is duidelijk waarom deze ‘outsourcing’ (uitbesteding) de laatste jaren aan populariteit wint en deze trend zich sterk doortrekt naar de KMO’s, die nog harder werken om op te boxen tegen het internet, de concurrentie, de hoge personeelskosten, ….. Het voordeel van het inzetten van een externe personeelsdienst op maat is het winnen van tijd en geld met gemotiveerde medewerkers.


Maak gebruik van een personeelsdienst op maat en wordt de gelukkigste zaakvoerder van de regio.

Wil u meer weten? Vind jij of je partner het lastig om zelf op zondagavond de personeelsadministratie uit te voeren? JA, Solut kan ik je helpen met de oplossing?

>> Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend gesprek.


Misschien heb je ook interesse in >> dit artikel.


VOLG JE ONS AL OP  LINKEDIN?


$type=two$show=/p/q-a.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/QuickScan.html

$type=two$show=/p/blog.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/wie-is-wie.html

$type=blogging$m=0$rm=0$l=0$show=/p/over-ons.html

$type=list$m=0$c=20$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/referenties.html

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/subsidies.html

$type=grid$m=0$sn=0$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/diensten.html

$type=three$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/kmo-portefeuille.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/agenda.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

Audit,2,blog,112,Diensten,9,faq,11,in de kijker,98,nieuws,153,nieuwsbrief,141,Openstaande vacatures,6,q&a,3,referenties,69,slider,60,subsidies,3,team,7,Top kandidaten,3,
ltr
item
Solut Passion for HR: 5 tips om een gelukkige zaakvoerder te worden zonder tijd te verliezen aan saaie personeelsadministratie
5 tips om een gelukkige zaakvoerder te worden zonder tijd te verliezen aan saaie personeelsadministratie
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJx_8hl7OPt3aJtLYvlhKTNk0C1dOk1-94gvktFmT_kUAZ0S8sj5nOb-N3T42Dn0mbmSVazG0C1erfqA40YLxPZHgJbROnS1Y4W3bhJbWAGaIQT0XvlcqZqZUILX_R2LwX-VRD_z6T_eNz/s640/SolutHR-17+%25281%2529.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJx_8hl7OPt3aJtLYvlhKTNk0C1dOk1-94gvktFmT_kUAZ0S8sj5nOb-N3T42Dn0mbmSVazG0C1erfqA40YLxPZHgJbROnS1Y4W3bhJbWAGaIQT0XvlcqZqZUILX_R2LwX-VRD_z6T_eNz/s72-c/SolutHR-17+%25281%2529.jpg
Solut Passion for HR
https://www.solut-hr.be/2018/11/5-tips-om-een-gelukkige-zaakvoerder-te.html
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/2018/11/5-tips-om-een-gelukkige-zaakvoerder-te.html
true
1717154096694814607
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Ontdek alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief SEARCH ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy