$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home$Over Solut

Solut, strategische groeipartner en expert in personeelszaken van A tot Z op maat van KMO’s. From Hire to Fire: Rekrutering & Assessment, Sociale Audit en Personeelsadvies, Personeelsadministratie en Payroll, Team- & Management Coaching, Interim HR management, Opleiding & Advies en Individuele Loopbaanbegeleiding. Solut ontzorgt je van de personeelstaken, om tijd en geld te besparen, met gemotiveerde werknemers.

[DIENSTEN]_$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$sn=0$p=1$show=home

[TEAMLEDEN]_$type=carousel$h=150$cls=6$c=12$show=home

9 voordelen bij het inschakelen van een externe HR-partner


Ieder bedrijf doet een beroep op experten, vb. de boekhouder, de jurist, de advocaat, …

De groeiende KMO’s zien ook meer en meer de dringende noodzaak om ook voor hun personeel beroep te doen op personeelsexperten voor het nemen van bepaalde beslissingen, bij een ontslag of een aanwerving, een interne verandering of promotie, maar ook bij het uitwerken van toekomstige groeiplannen of wanneer ze voor eender welk keerpunt staan.

Toch is het niet altijd nodig om hiervoor 1 persoon in huis te hebben, die dan misschien voor dit topic toch niet de juiste kennis ter zake heeft. Externe partners kunnen de juiste service bieden waar, wanneer en waarvoor het nodig is. Toch zien we vaak dat HR Consultants op lange termijn wel een vast aanspreekpunt of een vertrouwenspersoon worden voor zowel de werkgever, alsook de werknemer. Weliswaar op vraag van de firma en rekening houdend met zijn budget en flexibiliteit.

Er zijn veel redenen op te noemen waarom het voordelig is om te werken met een externe HR-partner en/of een externe personeelsdienst op maat.Hier de top 9-voordelen om met een externe personeelsdienst op maat te werken:

  1. Flexibiliteit: Werken met de juiste externe partner geeft je de nodige flexibiliteit om deze ad-hoc in te schakelen en om raad en advies te vragen.
  2. Continuïteit: Een externe partner wil zijn klanten evenzeer behagen. Werk met een kleinere firma samen, daar ben je als klant geen nummer maar wel een ‘exclusieve’ klant. Je krijgt gegarandeerd binnen de 24 uur een antwoord op je vraag.
  3. Grote expertise op elk nodig domein: Een externe partner heeft enkel ‘experts’ in dienst, die elk op hun vlak ‘highly skilled’ (getalenteerd) zijn. Geef toe, wie wil er met een advocaat naar de rechtbank om zijn bedrijf te verdedigen, als deze advocaat enkel privé scheidingszaken pleit? Werken met externen is werken met experten.
  4. Flexibiliteit is kostenverlagend: Omwille van de flexibiliteit schakel je enkel een externe partner in voor de nodige uit te voeren taken. In tegenstelling tot je vaste medewerkers draai je niet op voor de kosten wanneer een extern expert afwezig is.
  5. Objectieve mening : Een externe HR-partner schept vertrouwen, omwille van zijn objectieve mening ten opzichte van alle partijen (werkgever en werknemer).
  6. Bedrijfskennis : Door de expertise en de ruime ervaring in veel verschillende bedrijven heeft de HR-consultant zeer snel een goed beeld van het bedrijf en zijn problemen. De HR-consultant begrijpt het ondernemen, de industrie en zijn uitdagingen. Door deze externe blik, breder kijken en durven de objectieve feiten op tafel te leggen, worden sneller oplossingen gevonden en geïmplementeerd.
  7. Lagere managementkosten: Je betaalt enkel voor wat je nodig hebt en wanneer het nodig is. Dat is effectiever en goedkoper dan een voltallig en voltijds management aan boord te hebben. Deze HR-expertmanager maakt zich voor 200% vrij en is dan enkel gefocust op die ene specifieke taak en volledig toegewijd. Vanuit zijn grote expertise zal hij de allerbeste service bieden en resultaat behalen.
  8. Stabiliteit in alle tijden: Moeder, in wat voor wereld leven wij? Deze vraag is actueler dan ooit. Wij leven in een snelle en continue veranderende wereld. Is het nu groeien, verkleinen, vernieuwen, samensmelten, bijkopen, …. de rode draad is verandering en dit is één van de grootste moeilijkheden voor een bedrijfsleider/zaakvoerder. Een externe HR-partner biedt hier de stabiliteit om elk personeelsaspect op te vangen.
  9. Back-up ten allen tijden:  De HR-consultant kan onmiddellijk ingezet worden als back-up van de huidige HR-Manager. De goede HR-consultants starten enkel na +25jaar relevante en doorgedreven expertise op de HR-managementstoel. De HR-consultant stapt ASAP in de functie, zonder veel voorinfo, noch opleiding, m.a.w. de garantie op een overgekwalificeerde en onmiddellijk inzetbare HR-partner. 

Elk bedrijf maakt een kosten-batenanalyse en wil besparen, maar ook vooruitgaan en groeien. Leren uit gemaakte bedrijfsfouten en vervolgens snel juiste beslissingen nemen om weer vooruit te gaan. Een externe en flexibel inzetbare ‘personeelsdienst op maat’ begeleidt met kennis van personeelszaken en oog op het dalen van de personeelskosten. Hij ontzorgt je van tijdrovende activiteiten, begeleidt en biedt hulp en advies. Zo kan er meer aandacht en strikte focus gaan naar gerichte actie en juiste beslissingen voor het uitvoeren van noodzakelijke taken.

De huidige trend bij de meeste succesvolle KMO’s is, dat zij een beroep doen op externe partners omwille van hun focus op groei en vraag naar vakexpertise. Dit is hun sleutel tot succes om in deze veranderende maatschappij vooruit te geraken.

Wil jij niet blijven stilstaan, maar ook vooruit gaan met je firma? Solut kan je helpen met alle personeelsaspecten. Gun jezelf, je werknemers en je bedrijf het voordeel van de twijfel en contacteer Solut voor een vrijblijvend adviesgesprek. info@solut-hr.be

Misschien vind je dit artikel ook interessant.


VOLG JIJ ONS AL OP LinkedIn?

$type=two$show=/p/q-a.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/QuickScan.html

$type=two$show=/p/blog.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/wie-is-wie.html

$type=blogging$m=0$rm=0$l=0$show=/p/over-ons.html

$type=list$m=0$c=20$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/referenties.html

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/subsidies.html

$type=grid$m=0$sn=0$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/diensten.html

$type=three$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/kmo-portefeuille.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/agenda.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

Audit,2,blog,111,Diensten,9,faq,11,in de kijker,98,nieuws,153,nieuwsbrief,140,Openstaande vacatures,5,q&a,3,referenties,69,slider,57,subsidies,3,team,7,Top kandidaten,3,
ltr
item
Solut Passion for HR: 9 voordelen bij het inschakelen van een externe HR-partner
9 voordelen bij het inschakelen van een externe HR-partner
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjR-l9gubQm1UVIIjOoT5vjDRUP0JK9uz8bhgsLq2fHmLOnCizD5w0WU5FXP8ooZtZrg_ZSVSJvC9VLlRv79SOs_0xBxLyEhYvZh0Lru9fUZRHwSjlXG-UteP4lcSuOgZS7-MtE-g3F6qUe/s640/photo-1519120126473-8be7aedcd6c6.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjR-l9gubQm1UVIIjOoT5vjDRUP0JK9uz8bhgsLq2fHmLOnCizD5w0WU5FXP8ooZtZrg_ZSVSJvC9VLlRv79SOs_0xBxLyEhYvZh0Lru9fUZRHwSjlXG-UteP4lcSuOgZS7-MtE-g3F6qUe/s72-c/photo-1519120126473-8be7aedcd6c6.jpg
Solut Passion for HR
https://www.solut-hr.be/2018/11/9-voordelen-bij-het-inschakelen-van-een.html
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/2018/11/9-voordelen-bij-het-inschakelen-van-een.html
true
1717154096694814607
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Ontdek alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief SEARCH ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy