$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home$Over Solut

Solut, strategische groeipartner en expert in personeelszaken van A tot Z op maat van KMO’s. From Hire to Fire: Rekrutering & Assessment, Sociale Audit en Personeelsadvies, Personeelsadministratie en Payroll, Team- & Management Coaching, Interim HR management, Opleiding & Advies en Individuele Loopbaanbegeleiding. Solut ontzorgt je van de personeelstaken, om tijd en geld te besparen, met gemotiveerde werknemers.

[DIENSTEN]_$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$sn=0$p=1$show=home

[TEAMLEDEN]_$type=carousel$h=150$cls=6$c=12$show=home

Q & A

Veel gestelde vragenWat onderscheidt jullie van andere HR-dienstverleners?

Wij werken met HR-specialisten, die elk minstens 25 jaar relevante ervaring hebben. Onze HR-experten gaan voor hun klanten en doen gewoon hun ding. Zij werken flexibel en met een ‘topklanten focus’. De Solut experten leven voor hun job. Zij hebben een persoonlijke band met hun klanten. M.a.w. klanten zijn geen nummer. Dat bezorgt hen samen met hun taakinhoud tonnen energie en dat is direct voelbaar in hun klantenservice.

Doen jullie ook loonberekeningen?

JA, wij werken ook op de loonberekeningen. Wij zorgen dat we tijdig alle juiste info ontvangen en doen een controle op de verwerkte lonen. Deze controle is niet enkel de verrekening van bruto naar netto. Dit is tevens nakijken of de wetgeving correct is opgevolgd. Is het vakantiegeld correct berekend? Moeten de eco-cheques nu al besteld worden? Moet deze ziekte werkelijk als gewaarborgd loon betaald worden? Is de doelgroepvermindering in orde? Enz.

Een sociaal secretariaat doet dat toch ook!

Een sociaal secretariaat berekent de lonen van bruto naar netto. Solut gaat hierin veel verder. Solut is een soort Sherlock Holmes en controleert op fouten. Dit omvat het nakijken of de wetgeving correct is opgevolgd. Of het vakantiegeld correct berekend is. Of de eco-cheques nu al besteld moeten worden. Of een bepaalde ziekte werkelijk als gewaarborgd loon betaald moet worden. Of de doelgroepvermindering in orde is, enz.

Waarom zouden we op jullie beroep moeten doen?

Waarom zou je niet een beroep op ons willen doen? Wil jij bij de overheid geld laten liggen, waar je sowieso recht op had? Wil jij niet weten hoe je een lagere personeelskost kan hebben en je medewerker een hoger nettoloon kunt geven? Wil jij niet werken met gemotiveerde medewerkers? Wil jij niet de juiste persoon op de juiste stoel aantrekken?

Welke meerwaarde kunnen jullie bieden?

Wij ontzorgen de zaakvoerder van de personeelslasten. De vervelende personeelsadministratie, lastige personeelsvragen, enz. Wij voeren een risicoanalyse uit, waardoor boetes bij sociale inspectie worden vermeden. Onze sterkte is het onderzoeken van subsidiemaatregelen en het optimaliseren van de lonen. Wij werken op ieder zijn sterktes, zodat de juiste persoon op de juiste stoel zit.

De meerwaarde is in één zin te omschrijven: 'Tijd en geld besparen, met gemotiveerde medewerkers.'

Krijgen we dan korting bij het sociaal secretariaat?

Solut is objectief en werkt met elk sociaal secretariaat samen. Wij houden alle kantoren te vriend en gaan geen huwelijk aan. Door deze objectiviteit gaan wij niet onderhandelen en behandelen we elke HR-partner met hetzelfde respect.

Krijgen jullie wel info van het sociaal secretariaat ?

Wij zijn objectief en werken met elk sociaal secretariaat samen. Wij houden ze allen te vriend, zonder één of ander kantoor voor te trekken. Door deze werkwijze en door onze objectiviteit hebben wij steeds alle gevraagde info van de sociaal secretariaten ontvangen.

Regelen jullie dan alles met het sociaal secretariaat ?

Voor het uitvoeren van de audit moeten wij soms dingen navragen en contact opnemen met het sociaal secretariaat. Het uitwerken en oplossen van de gevonden risico's, subsidiemogelijkheden of overige issues nemen wij tevens ter harte. Wij regelen alles met je sociaal secretariaat, uiteraard mits jouw goedkeuring hiervoor.

Wat doen jullie nog meer dan de sociale audit?

De juiste vraag is 'wat doen wij niet'. Solut is een personeelsdienst van A tot Z. Wij verwerken de personeelsadministratie en de lonen, werken op het dalen van het ziektecijfer en de personeelskosten, controleren de subsidiemaatregelen en brengen dit in orde, voeren evaluatie en opvolgingsgesprekken, maken gepersonaliseerde policy's (aan- en afwezigheden, arbeidsreglement, GDPR, onkosten, auto, gsm, laptop, …), zorgen voor een up-to-date arbeidsreglement, werken aan backup- ontwikkeling- en groeiplannen, doen aan rekrutering en selectie, teamcoaching en persoonlijke coaching.

Dit wil niet zeggen dat we alles aannemen. We kunnen zoveel aanbieden, omwille van de jaren ervaring van de HR-experten en de diversiteit in de Solut-profielen.


Doen jullie ook subsidies?

Solut voert een HR-scan uit om alle mogelijke personeelsrisico's en fouten in kaart te brengen en om optimalisaties aan te duiden. Last, but not least om de subsidies na te kijken en indien nodig aan te vragen, ter recuperatie bij de overheid.

Welke documenten kunnen jullie opmaken/in orde zetten?

Solut is een personeelsdienst op maat en werkt met experten van elk minstens 25 jaar relevante HR-ervaring. Omwille van deze expertise en de diversiteit van de profielen biedt Solut de opportuniteit om alle mogelijke HR-documenten in orde te maken.
Dit betreft het op maat opmaken en of in orde zetten van de arbeidsovereenkomsten, het arbeidsreglement, documenten, brieven, evaluaties, functie omschrijvingen, lonen, alle soorten beleid (auto, gsm, laptop, onkostennota's, …), opleidingsprogramma's, ….$type=two$show=/p/q-a.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/QuickScan.html

$type=two$show=/p/blog.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/wie-is-wie.html

$type=blogging$m=0$rm=0$l=0$show=/p/over-ons.html

$type=list$m=0$c=20$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/referenties.html

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/subsidies.html

$type=grid$m=0$sn=0$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/diensten.html

$type=three$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/kmo-portefeuille.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/agenda.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

Audit,2,blog,111,Diensten,9,faq,11,in de kijker,98,nieuws,153,nieuwsbrief,140,Openstaande vacatures,6,q&a,3,referenties,69,slider,58,subsidies,3,team,7,Top kandidaten,3,
ltr
static_page
Solut Passion for HR: Q & A
Q & A
Solut Passion for HR
https://www.solut-hr.be/p/q-a.html
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/p/q-a.html
true
1717154096694814607
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Ontdek alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief SEARCH ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy