Sinds 27 juni mogen we weer voor onze werknemers kleine recepties of barbecues aanbieden op de bedrijfsterreinen, aldus de mededeling van het Kabinet van Werk en Binnenlandse Zaken. Dat wil zeggen dat ook teambuilding en andere personeelsevents kunnen georganiseerd worden zonder beperking van aantal. En, dat wij als werkgever ook weer zelf voor de hapjes en drankjes mogen zorgen.
Om te vermijden dat we opnieuw in de zoveelste coronagolf terechtkomen zijn er wel enkele maatregelen waar we op toe dienen te zien:
- iedereen zal aan tafels van maximum 8 personen moeten neerzitten;
- er dient minstens 1,5 meter tussen de gezelschappen voorzien te worden;
- bij aankomst, vertrek en het zich verplaatsen om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan, dient men een mondmasker te dragen;
- er moeten voldoende hygiënische middelen (ontsmettingsgel, vloeibare zeep, papieren handdoekjes,…) voorzien worden.
- no drink & drive
Nu de zomervakantie begonnen is, maak je misschien plannen om in binnen- of buitenland op reis te gaan. Zo ook je werknemers, maar wat als ze uit een rode zone komen? Lees hier het eerder verschenen artikel 'Help, mijn werknemer zit in quarantaine na terugkeer van vakantie.'
Contacteer Solut wanneer je hierover vragen hebt of ander advies wenst: info@solut-hr.be, je vindt ook heel wat nuttige info onze website www.solut-hr.be
Solut inspireert werkgevers met prikkelende blogs en belangrijke info. Succesvol ondernemen en gelukkig zijn. Wil je geen enkele blog of nieuwsbrief missen? Link dan met onze LinkedIn bedrijfspagina of volg onze Facebookpagina.