$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home$Over Solut

Solut, strategische groeipartner en expert in personeelszaken van A tot Z op maat van KMO’s. From Hire to Fire: Rekrutering & Assessment, Sociale Audit en Personeelsadvies, Personeelsadministratie en Payroll, Team- & Management Coaching, Interim HR management, Opleiding & Advies en Individuele Loopbaanbegeleiding. Solut ontzorgt je van de personeelstaken, om tijd en geld te besparen, met gemotiveerde werknemers.

[DIENSTEN]_$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$sn=0$p=1$show=home

[TEAMLEDEN]_$type=carousel$h=150$cls=6$c=12$show=home

5 cruciale punten bij de optimalisatie van je personeelsbezettingDe huidige economische realiteit zorgt ervoor dat alle hens aan dek nodig zijn om een maximaal resultaat voor je bedrijf te behalen. Dit betekent dat je een optimaal personeelsbeleid dient te voeren. Beter gezegd; werken met een minimum aantal werknemers, maar met een maximum aan productiviteit.


Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je denkt pas aan extra personeel als de werkdruk te hoog wordt en je al lang het bos door de bomen niet meer ziet. Toch brengt het andere problemen met zich mee als je hiermee te laat start. Je kunt je service niet meer garanderen en daardoor moet je nodig anderen inschakelen. Die medewerkers kunnen misschien niet gemotiveerd zijn en minder kennis van zaken hebben. Onder- of overbelaste medewerkers leiden tot een minder kwaliteitsvolle service. Met als gevolg dat je eindeloos achterstaat met offertes maken, je voor onvoldoende opvolging zorgt… En dan hebben we het nog niet over dure overuren gehad…


Met andere woorden; het wordt een straatje zonder einde. Je begrijpt dat een niet correcte personeelsbezetting aanzienlijke consequenties heeft. Het is dus prioritair om voor een optimale personeelsbezetting te zorgen. Niet enkel om de beste service te kunnen bieden, ook om de personeelskosten onder controle te houden.

Hoe organiseer je de personeelsbezetting en hoe blijf je tegelijk flexibel werken volgens vraag en aanbod van de klanten? Hoe hou je de personeelskosten onder controle? Hoe kan je de vaste én flexibele arbeid optimaliseren? Hoe zet je nu en in de toekomst vlot talenten in, zodat je een antwoord biedt op de wensen van de veranderende markt?

Hier volgen 5 tips om je personeelsbezetting te optimaliseren en extra kosten te vermijden:

1. STOP met hiërarchie

Werk aan zelfsturende teams. Wanneer je medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor ‘hun’ klant, dan gaan ze ‘hun werk’ ter harte nemen. Werknemers die met een doel uit hun bed springen, zijn sowieso meer gemotiveerd en geëngageerd. Motivatie is de drijfveer die ervoor zorgt dat ze ’s morgens gaan werken ook al zijn ziekjes opgestaan. Aanwezigheid en motivatie zijn de basis voor jouw klantenservice en zorgen voor geen extra personeelskosten.

2. GEEF verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid durven afgeven, zorgt voor werknemer die mee aan de kar trekken. Ze gaan zelf hun werk plannen en vooropgestelde plannen opvolgen. Bovendien gaan ze volledig voor hun resultaten en voor een correcte klantenservice.

3. Werk met DEELTIJDSE medewerkers

Deeltijdse medewerkers hebben vaak een voorkeur. Hetzij volle dagen werken, hetzij halve dagen werken. Deze deeltijdsen zijn, omwille van dit gekozen werkschema, alleszins inherent al flexibel. Zij zijn ook dankbaar voor de getoonde flexibiliteit van de onderneming. Net om die reden zullen zij al het mogelijke doen om op flexibele vragen in te gaan. Met een goede interne planning kan je tijdig extra hulp inroepen van deze deeltijdse medewerkers. De extra gepresteerde dagen kunnen op een later en rustiger tijdstip teruggenomen worden. Deze flexibiliteit brengt extra getrainde mankracht met zich mee, zonder extra personeelskosten voor je bedrijf. Denk er wel aan dat flexibiliteit van 2 kanten moet komen en dat het in ‘uitzonderlijke gevallen’ geen continue oplossing is.

4. INVESTEER in lange termijn trainingen

Geef training aan je interne medewerkers, zodat zij hun collega’s kunnen vervangen. Doe dit voor er nood aan is. Opleiding geven in een ontspannen sfeer, zonder drukte of stress, zorgt dat de persoon voldoende openstaat en de ‘les’ ten volle opneemt.

5. Werk met FLEXIBELE arbeidskrachten

Geef training aan je externe medewerkers. Dit zijn natuurlijk oplossingen op korte termijn, maar met wel degelijk een flexibele tewerkstelling met een lange termijn karakter. Denk aan flexi’s, jobstudenten die nog x-jaren studies voor de boeg hebben, consultants die snel en flexibel beschikbaar zijn en blijven, gepensioneerden,... Deze trainingen werpen snel vruchten af. Zulke externen voelen zich verbonden met je bedrijf, juist omdat ze zich spontaan kandidaat stellen en snel een centje kunnen bijverdienen.


In tijden van crisis zijn bedrijven geneigd om kosten te besparen en te sturen op efficiency. Dit is jammer genoeg een te eenzijdige benadering. Enkel focus op efficiency is niet productief. Een bedrijf moet investeren op lange termijn om flexibiliteit te creëren en de dynamiek erin te houden. De pijlers voor groei zijn: efficiency én kwaliteit én flexibiliteit én innovatie én duurzaamheid. Een eenzijdig accent op efficiency is op korte termijn een besparing, maar verlies op langere termijn en dit voor de verdere groei en misschien wel het bestaan van je bedrijf.

Een optimale personeelsbezetting, wendbaarheid en dus aanpassingsvermogen zijn in onze huidige economische realiteit net dé elementen om succes te boeken.

Zou je graag meteen aan de slag willen gaan met de optimalisatie van je personeelsbezetting? Wil je nu al weten of je personeelsbezetting toekomstklaar is? Weet je waar jijzelf en jouw bedrijf in de toekomst zullen staan? Is personeelsoptimalisatie een mogelijke oplossing? Zijn alle talenten van je personeel ten volle ingezet?

Solut, Powerd by ITZU helpt je om de strategie voor personeelsbezetting, processen en ondersteunende middelen aan te passen op basis van de huidige en toekomstige klantvraag. Wij vertalen dit concreet naar jouw bedrijf: wat is je ideale personeelsbezetting om kwaliteit en flexibiliteit te garanderen? Wat zijn de processen en middelen die je nodig hebt. Solut definieërt de taken en de rollen van je medewerkers. Welke taken vertrouw je toe aan vaste medewerkers en welke aan externe en flexibele inzetbare krachten? Solut begeleidt in de ‘on the job’ training en volgt op.

Laat het opzetten van deze strategie met de ‘on the job’ tewerkstelling nu net onze expertise zijn. Solut kan je hierbij helpen. Tijdens een gesprek informeren en adviseren wij je graag. Wil je kopzorgen vermijden, dan kan je hiervoor ook onze hulp ‘op maat’ inroepen. Spring gerust binnen voor advies en een kopje koffie of maak een afspraak bij Solut, JOUW personeelsdienst op maat.

info@solut-hr.be 

Solut inspireert werkgevers met prikkelende blogs en belangrijke info. Succesvol ondernemen en gelukkig zijn. Wil je geen enkele blog of nieuwsbrief missen? Connect dan met onze LinkedIn bedrijfspagina of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

$type=two$show=/p/q-a.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/QuickScan.html

$type=two$show=/p/blog.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/wie-is-wie.html

$type=blogging$m=0$rm=0$l=0$show=/p/over-ons.html

$type=list$m=0$c=20$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/referenties.html

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/subsidies.html

$type=grid$m=0$sn=0$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/diensten.html

$type=three$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/kmo-portefeuille.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/agenda.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

Audit,2,blog,111,Diensten,9,faq,11,in de kijker,98,nieuws,153,nieuwsbrief,140,Openstaande vacatures,6,q&a,3,referenties,69,slider,58,subsidies,3,team,7,Top kandidaten,3,
ltr
item
Solut Passion for HR: 5 cruciale punten bij de optimalisatie van je personeelsbezetting
5 cruciale punten bij de optimalisatie van je personeelsbezetting
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMG9Xm8VwXJ0hwgLcSqZ50qFlo_UwbWnOVFRT_RDYLkmCo2fknFQrb_L_gOAO8Ybog_qaIFUO4tP6cc9E7cc87G1kbFL39IWkz0-jL-CBkKzGYkWZlbkqEkOK-lDrfnRdxW-EutgSz5Syz/s1600/action-2277292_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMG9Xm8VwXJ0hwgLcSqZ50qFlo_UwbWnOVFRT_RDYLkmCo2fknFQrb_L_gOAO8Ybog_qaIFUO4tP6cc9E7cc87G1kbFL39IWkz0-jL-CBkKzGYkWZlbkqEkOK-lDrfnRdxW-EutgSz5Syz/s72-c/action-2277292_960_720.jpg
Solut Passion for HR
https://www.solut-hr.be/2019/08/5-cruciale-punten-bij-de-optimalisatie.html
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/2019/08/5-cruciale-punten-bij-de-optimalisatie.html
true
1717154096694814607
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Ontdek alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief SEARCH ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy