$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home$Over Solut

Solut, strategische groeipartner en expert in personeelszaken van A tot Z op maat van KMO’s. From Hire to Fire: Rekrutering & Assessment, Sociale Audit en Personeelsadvies, Personeelsadministratie en Payroll, Team- & Management Coaching, Interim HR management, Opleiding & Advies en Individuele Loopbaanbegeleiding. Solut ontzorgt je van de personeelstaken, om tijd en geld te besparen, met gemotiveerde werknemers.

[DIENSTEN]_$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$sn=0$p=1$show=home

[TEAMLEDEN]_$type=carousel$h=150$cls=6$c=12$show=home

5 tips om je aantrekkelijk te profileren naar studenten toeDe vakantieperiodes zijn meestal tijden van onderbemanning, veel gemaakte fouten, slechtere klantenservice, hogere kosten en stress.

De vakantie staat voor de deur. Het is alweer stressen om het werk af te krijgen en de planning te herschikken. Net zoals vorig jaar hebben de werknemers er niet aan gedacht om een overdracht, laat staan een opleiding te geven aan de ‘back-ups’. Geen tijd is hierbij het gemakkelijkste excuus.

IS DIT EEN HERKENBARE SITUATIE VOOR JOU ALS ZAAKVOERDER?

Heb je er al aan gedacht om een jobstudent doorheen het jaar flexibel in te schakelen? Wist je dat een jobstudent 475 werkdagen mag werken? Dat die afhankelijk van de leeftijd aan een verlaagd basisloon en tegen verminderde sociale bijdragen mag opstarten?

Het inzetten van een jobstudent in je organisatie heeft veel voordelen. Zij zijn goedkoper dan vaste werknemers, flexibel, objectiever en niet bevooroordeeld, sterk gemotiveerd om een centje bij te verdienen, hebben een ‘out of the box mindset’ en ze zijn mogelijk toekomstige werknemers en ambassadeurs om je bedrijf mee te promoten.


5 TIPS OM TE WERKEN AAN JE BEDRIJFSPROFILERING EN ZO STUDENTEN EN WERKNEMERS AAN TE TREKKEN


1. WEET WAT JE ZOEKT EN VERWOORDT DIT IN KLARE TAAL
Een juiste jobomschrijving in duidelijke verstaanbare taal, met de verwachtingen en nodige competenties zorgt ervoor dat je de juiste profielen aantrekt.

2. SCHEP EEN WERKKADER MET ÉÉNDUIDIGE REGELS

Bereid de opstart voor met hulp van de collega’s, informeer over de werk- en pauzetijden, verduidelijk de huisregels, bezorg een peter/meter, communiceer over de algemene verwachtingen, bespreek de veiligheidsvoorschriften, zorg voor de nodige toegangen (op bedrijfs- en materiaalvlak en nodige documenten).

3. STEL DE VERWACHTINGEN SCHERP

Beschouw de student als een volwaardige medewerker en vermeld vanaf het 1stewerkuur de werkdoelstellingen en het verwachte resultaat. Stel de student persoonlijk voor aan de collega’s, zodat hij zich één voelt in het team en hulp durft in te roepen bij vragen en onduidelijkheden.

4. GEEF INFO EN TRAINING VOOR ENGAGEMENT

Geef concrete training ‘on the job’, maar zorg ook voor een algemene bedrijfsopleiding om interesse te wekken voor je producten en diensten. Verveling is de dooddoener van de dag en van je student/werknemer. De kans krijgen om te proeven van het echte bedrijfsleven, zijn mening vragen, verantwoordelijkheidsgevoel geven, trainen om zelfstandig te werken, …. draagt bij tot de perceptie van een ‘aantrekkelijke’ werknemer te zijn.

5. MOTIVEER EN EVALUEER

Een gemotiveerde student is een ambassadeur voor het leven. Hij verdient graag een centje bij en jij kan hem flexibel inschakelen. Door deze goede opvolging, een motiverend schouderklopje met juiste evaluaties van zijn prestaties is deze student mogelijk de getrainde toekomstige medewerker, waar je al maanden naar zocht.

Jobstudenten inzetten heeft duidelijk veel voordelen. Ze werpen een nieuwe kijk op de zaken en zorgen voor leven in de brouwerij. Maar het belangrijkste is dat de drukte en de stress bij de collega’s wordt opgevangen. Bovendien liggen de personeelskosten lager en is het engagement en de motivatie hoger. 

De doelstelling van “Solut, powered by Itzu” is jou helpen in het managen en het bedrijfsvoeren met personeel als de motor van het bedrijf.

Contacteer ons voor bijkomende informatie of een een afspraak. Misschien is dit artikel ook interessant voor jou.

Mis niets en volg ons ook op LinkedIn of Facebook

$type=two$show=/p/q-a.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/QuickScan.html

$type=two$show=/p/blog.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/wie-is-wie.html

$type=blogging$m=0$rm=0$l=0$show=/p/over-ons.html

$type=list$m=0$c=20$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/referenties.html

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/subsidies.html

$type=grid$m=0$sn=0$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/diensten.html

$type=three$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/kmo-portefeuille.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/agenda.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

Audit,2,blog,111,Diensten,9,faq,11,in de kijker,98,nieuws,153,nieuwsbrief,140,Openstaande vacatures,6,q&a,3,referenties,69,slider,58,subsidies,3,team,7,Top kandidaten,3,
ltr
item
Solut Passion for HR: 5 tips om je aantrekkelijk te profileren naar studenten toe
5 tips om je aantrekkelijk te profileren naar studenten toe
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijh-Bwx_BunsmzbdS6ELX7mtceXqPbP1pVS57oVpbEQuRthgJnvNFnkgagHBeV2IL3XztJSj4EcgBkl6vSJSYHHFQzs7mYGvHQYTNGSDFLYOuYy9zk9JUq18EhPhlhN5CfTGmJf2JS4fxN/s640/photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijh-Bwx_BunsmzbdS6ELX7mtceXqPbP1pVS57oVpbEQuRthgJnvNFnkgagHBeV2IL3XztJSj4EcgBkl6vSJSYHHFQzs7mYGvHQYTNGSDFLYOuYy9zk9JUq18EhPhlhN5CfTGmJf2JS4fxN/s72-c/photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg
Solut Passion for HR
https://www.solut-hr.be/2019/06/5-tips-om-je-aantrekkelijk-te.html
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/2019/06/5-tips-om-je-aantrekkelijk-te.html
true
1717154096694814607
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Ontdek alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief SEARCH ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy