$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home$Over Solut

Solut, strategische groeipartner en expert in personeelszaken van A tot Z op maat van KMO’s. From Hire to Fire: Rekrutering & Assessment, Sociale Audit en Personeelsadvies, Personeelsadministratie en Payroll, Team- & Management Coaching, Interim HR management, Opleiding & Advies en Individuele Loopbaanbegeleiding. Solut ontzorgt je van de personeelstaken, om tijd en geld te besparen, met gemotiveerde werknemers.

[DIENSTEN]_$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$sn=0$p=1$show=home

[TEAMLEDEN]_$type=carousel$h=150$cls=6$c=12$show=home

5 Onmisbare boeken, die succesvolle zaakvoerders helpen om hun Kerstvakantie te doorstaan 😉

Een overvolle agenda, post-its en overal diverse boekenlijsten voor als je eens 5 minuten tijd hebt. De vakantie is eindelijk aangebroken en je vertrekdag komt dichterbij, maar opeens zijn die boekenlijstjes spoorloos en er is helemaal geen tijd meer om de boeken aan te schaffen.

De eerste dagen van de Kerstvakantie zijn de ontwenningsdagen (letterlijk en figuurlijk), daarna komen we tot rust en slaat zelfs af en toe de verveling toe. Naar het einde van de vakantie toe komt de stress weer opzetten bij de gedachte hoeveel mails beantwoord moeten worden. Ons hoofd tolt bij de gedachte welke nieuwe werkwijzen geïmplementeerd moeten worden. De wijze raad van tante Kaat of die andere interessante raadgevers, die we nu jammer genoeg gemist hebben, had soelaas kunnen bieden. Helaas is het te laat, de vakantie is alweer voorbij. We stappen opnieuw in dezelfde rat-race en … die boekenlijstjes…, die komen beslist boven water bij de pensionering.

Vandaag niet schat, want wij stellen je onze top 5 van onmisbare vakantieboeken voor. Leesvoer om te ontspannen voor, tijdens en na je vakantie. De vergaarde kennis geeft je de energie die je kunt gebruiken om na je verlof die rat-race te doorbreken.

1. ‘Good to Great’ van Jim Collins

Waarom is Coca-Cola een frisdrankenbedrijf waarvoor de hele wereld betaald om een marketingproduct van te hebben? Waarom kopen wij een Apple, als we weten dat ze +40% duurder zijn dan anderen? Waarom zijn sommige bedrijven zoveel populairder en meer gegeerd ten opzichte van andere zeer hardwerkende concurrenten?

2. ‘Onze ijsberg smelt’ van John Kotter

Paniek onder de pinguïns als duidelijk wordt dat de gletsjer waarop zij leven op smelten staat. Elke pinguïn reageert anders, maar kunnen ze het probleem oplossen?

Kopieer de situatie naar mensen en je staat stappen verder om gezamenlijk met je mensen oplossingen te vinden. Leuk en ludiek boek over het menselijke gedrag en hoe hiermee om te gaan in crisissituaties en bij veranderingen. 
 

3. ‘Wie heeft mijn kaas gepikt’ van Spencer Johnson

De muizen genieten van hun kaas, maar wat gebeurt er als de voorraad, die er altijd is geweest, plots begint te slinken? Hoe gaan ze dan overleven? Wie zal er wel of niet overleven?

Wat brengt veranderingen en onzekerheden in het leven en in een organisatie met zich mee? Verlamming, halsstarrig blijven geloven in het goede verleden, negeren, of is dit eindelijk de uitdaging voor verbetering en vernieuwing?

Super toffe metafoor waar zelfs de kids van kunnen meegenieten en bijleren. Want, leven we niet in een ‘world of change & new technology’, waar verandering gelijk staat aan overleven?

4. ‘Think & grow Rich’ van Napoleon Hill

Deze wijze heer zegt dat je jezelf ‘rijk’ moet denken. Met andere woorden, ‘it’s all in the mind’ en dan start je met de positieve acties.

5. ‘Speel je KernTalenten uit’ van Danielle Krekels

Ken je KernTalenten en je bent gelukkig voor de rest van je leven.
Wil niet iedereen blij en gelukkig door het leven gaan, zowel privé als professioneel?

Ben jij ervan overtuigd om dingen te moeten aanleren die je niet graag doet? Staat je energiepeil op een low level? Spreken anderen over een burnout? Of herken je dit bij één van je collega’s? Hoe moeten we overleven in die rat-race?

Een boek geschreven door een vrouw met spirit en goesting die op basis van de kerntalenten methode mensen gelukkig maakt. Ken je KernTalenten en je maakt de juiste keuzes in het leven. Onmisbare zelfkennis, een must voor ieder van ons.


Leuke, licht verteerbare lectuur lezen en toch zeer nuttige kennis opdoen. Leesvoer dat je helpt de rat-race te doorbreken en zo eindelijk je ‘Nieuwjaarsbeloftes’ echt doet nakomen. Meer tijd, betere work-life balans, efficiënter werken, meer delegeren, werken met experts, coachen en aansturen, ….

Wil je er met ons even over brainstormen, dan nodigen wij je graag uit op de koffie. Check onze website >> garantie op succes en maak vrijblijvend een >> afspraak.

Vond je deze tips interessant, dan is >> dit artikel misschien ook iets voor jou. Bezoek ook zeker onze site voor nog meer boeiende artikels. 


VOLG JIJ ONS AL OP LINKEDIN?



$type=two$show=/p/q-a.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/QuickScan.html

$type=two$show=/p/blog.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/wie-is-wie.html

$type=blogging$m=0$rm=0$l=0$show=/p/over-ons.html

$type=list$m=0$c=20$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/referenties.html

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/subsidies.html

$type=grid$m=0$sn=0$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/diensten.html

$type=three$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/kmo-portefeuille.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/agenda.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

Audit,2,blog,109,Diensten,9,faq,11,in de kijker,98,nieuws,153,nieuwsbrief,139,Openstaande vacatures,5,q&a,3,referenties,69,slider,54,subsidies,3,team,7,Top kandidaten,3,
ltr
item
Solut Passion for HR: 5 Onmisbare boeken, die succesvolle zaakvoerders helpen om hun Kerstvakantie te doorstaan 😉
5 Onmisbare boeken, die succesvolle zaakvoerders helpen om hun Kerstvakantie te doorstaan 😉
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiksOl_BwbYmrD7ahTYBgWbivGybHNPzHaK5R7C1ivaAyOUsXBmyIEt8-6y4NITTjIZ0zNWbri3LKELV7TAoew9J0e_KIuXH1QyZv5mQ7MU0yZFQpveS-cn3IAnsF5KRBdyLQnzAbMXS2lE/s640/5+boeken+voor+zaakvoerders%252C+kerstvakantie%252C+solut-hr.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiksOl_BwbYmrD7ahTYBgWbivGybHNPzHaK5R7C1ivaAyOUsXBmyIEt8-6y4NITTjIZ0zNWbri3LKELV7TAoew9J0e_KIuXH1QyZv5mQ7MU0yZFQpveS-cn3IAnsF5KRBdyLQnzAbMXS2lE/s72-c/5+boeken+voor+zaakvoerders%252C+kerstvakantie%252C+solut-hr.jpg
Solut Passion for HR
https://www.solut-hr.be/2018/12/5-onmisbare-boeken-die-succesvolle.html
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/2018/12/5-onmisbare-boeken-die-succesvolle.html
true
1717154096694814607
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Ontdek alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief SEARCH ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy