$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home$Over Solut

Solut, strategische groeipartner en expert in personeelszaken van A tot Z op maat van KMO’s. From Hire to Fire: Rekrutering & Assessment, Sociale Audit en Personeelsadvies, Personeelsadministratie en Payroll, Team- & Management Coaching, Interim HR management, Opleiding & Advies en Individuele Loopbaanbegeleiding. Solut ontzorgt je van de personeelstaken, om tijd en geld te besparen, met gemotiveerde werknemers.

[DIENSTEN]_$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$sn=0$p=1$show=home

[TEAMLEDEN]_$type=carousel$h=150$cls=6$c=12$show=home

7 dingen die succesvolle mensen NIET doen


Waarom worden sommige mensen zo succesvol, terwijl jou altijd vreselijke dingen overkomen? Waarom heb jij altijd pech?

Succesvolle mensen hebben de ‘magic thing’ ontdekt. Dat is niet meer dan een andere manier van denken en handelen en zij handelen en wandelen nu eenmaal op die ‘juiste’ manier. Zij keren nooit meer terug naar hun ‘oude’ manier van doen. Wat er ook met hen gebeurt, ze vervallen nooit meer in hun oude, slechte gewoontes.

Kortweg gezegd: ‘Zij hebben geluk en succes gevonden en “Life will never be the same”.
 

Jaren geleden, tijdens mijn job als HR Manager, ontstond er tijdens een moeilijk moment een interessante discussie met een vriendin. Deze discussie veranderde mijn leven. Ik kreeg namelijk een belangrijke levensles, weliswaar op een harde en pijnlijke manier. Het goede nieuws is dat eens je deze les hebt geleerd, je niet meer terug gaat. Het overkomt je niet meer, ook al heeft het leven en het werk veel lessen voor ons. 

Zoek jij ook de sleutel tot geluk en succes? Ik geef je hier de 7 belangrijkste levenslessen.

Succesvolle mensen gaan nooit ….
 1. Zichzelf veranderen, of zich anders voordoen dan ze werkelijk zijn. In alles wat we doen, moeten we ons durven afvragen ‘ben ik dit? Waarom doe ik dit? Wil ik dit?’... Als het antwoord op 1 van deze vragen negatief is, moet je een verdomd goede reden hebben om toch verder te doen. Wees en blijf authentiek en eerlijk ten opzichte van jezelf.
 2. Een andere persoon proberen te veranderen. Als je inziet dat iemand anders reageert en handelt, respecteer die persoon in zijn ‘zijn’. Geef deze de vrijheid om zelf dingen te ontdekken en de gevolgen hiervan te ondervinden.
  De enige die jij kan veranderen is jezelf.
 3. Een 2de keer hetzelfde doen als het de 1ste keer ook al niet werkte. Een job, een vriendschap of een relatie is om een bepaalde reden beëindigd.
  Verwacht tijdens een tweede poging bij dezelfde dingen en acties geen ander resultaat, want dat bestaat niet. Je krijgt enkel een ander resultaat, door andere acties.
 4. Iedereen pleasen en tevreden willen stellen.
  Geloof in het feit dat iedereen tevreden houden enkel een illusie is, een fantasie. Start te leven volgens je eigen levensdoel. Probeer de juiste mensen te behagen. Eis je eigen ‘ik’ op en leef je eigen leven. Zoals Marco Borsato er zo mooi en toepasselijk over zingt.
 5. Dromen over het onmogelijke, maar wel een rolmodel hebben waarnaar ze leven.
  We houden van perfectie en kijken op naar succesvolle mensen. Succesvol zijn ben je niet alleen in het zakenleven, maar absoluut ook in het liefdesleven, in de vriendschap en het leven in het algemeen. Geloof in jezelf en kijk op naar je rolmodel. Waarom zouden zij het wel kunnen en jij niet? Zonder dromen ontstaat niets. Grijp je dromen vast en GO for IT! Handel en werk ernaar!
 6. Het grote geheel of ‘the bigger picture’ verliezen.
  Sta even stil en neem afstand. Bekijk waar je heen wilt gaan. Zo zie je de route die je moet bewandelen om er te geraken. Elke stap is een stap in de goede richting. Op weg naar het einddoel. Neem de tijd om het grote geheel te zien en je doel te bepalen.
 7. De slachtofferrol opnemen.
  Stel jezelf steeds de vraag wat je rol hierin was? Stel jezelf altijd in vraag. Wat had ik anders/beter kunnen doen? Leer van je ervaringen en kijk open-minded naar je persoonlijke groei. Uitvluchten brengen je nergens, behalve naar je eigen ‘ongeluk’. Gooi excuses overboord.
Iedereen maakt fouten, ook de meest succesvolle mensen. Het herkennen van die fouten, maakt juist iemand gelukkig en succesvol! Verwezenlijk je eigen succes door een levensvisie te hebben, keuzes durven te maken, openstaan voor de zoektocht naar je eigen juiste levenskeuzes. Realiseer jezelf dat het maken van de juiste keuzes op lange termijn niet de makkelijkste weg is om te bewandelen. Eén ding is zeker, keuzes op lange termijn zijn de juiste keuzes. Niemand heeft ooit gezegd dat het makkelijk zou zijn.

Onze taak in het leven is om er het beste uit te halen en te handelen naar onze KernTalenten. De KernTalenten zijn de ware ‘ik’ en zijn de gouden sleutel voor succes en geluk in ons leven.

Wil jij een leven vol geluk en succes? Natuurlijk! Wie niet? Wel, ik kan je daarbij helpen. Twijfel niet, geloof in jezelf en neem jezelf serieus.


Geef jezelf ‘GELUK & SUCCES’ cadeau!
Contacteer Solut vandaag nog.
Met de (VDAB) loopbaancheques betaal je slechts 40€ en ontdek ook jij je KernTalenten voor succes en geluk.

www.solut-hr.be
info@solut-hr.be


$type=two$show=/p/q-a.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/QuickScan.html

$type=two$show=/p/blog.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/wie-is-wie.html

$type=blogging$m=0$rm=0$l=0$show=/p/over-ons.html

$type=list$m=0$c=20$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/referenties.html

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/subsidies.html

$type=grid$m=0$sn=0$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/diensten.html

$type=three$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/kmo-portefeuille.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/agenda.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

Audit,2,blog,111,Diensten,9,faq,11,in de kijker,98,nieuws,153,nieuwsbrief,140,Openstaande vacatures,6,q&a,3,referenties,69,slider,58,subsidies,3,team,7,Top kandidaten,3,
ltr
item
Solut Passion for HR: 7 dingen die succesvolle mensen NIET doen
7 dingen die succesvolle mensen NIET doen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhg2I2kIkk0FY5NocEANGFqFQyoOEj7H-iJz2jAvdlFogEjOLNAHNbGA42NvtHtH02uw_ofQ3uwPZ9Jx0Si_irNUmWaTkpa_0Ri7L1hUXlE0Ls_tyG7w5mhoNOEdeRTeoHUrGWnEufjW_1W/s640/Solut+-+7+dingen+die+succesvolle+mensen+NIET+doen.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhg2I2kIkk0FY5NocEANGFqFQyoOEj7H-iJz2jAvdlFogEjOLNAHNbGA42NvtHtH02uw_ofQ3uwPZ9Jx0Si_irNUmWaTkpa_0Ri7L1hUXlE0Ls_tyG7w5mhoNOEdeRTeoHUrGWnEufjW_1W/s72-c/Solut+-+7+dingen+die+succesvolle+mensen+NIET+doen.jpg
Solut Passion for HR
https://www.solut-hr.be/2018/08/7-dingen-die-succesvolle-mensen-niet.html
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/2018/08/7-dingen-die-succesvolle-mensen-niet.html
true
1717154096694814607
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Ontdek alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief SEARCH ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy