$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home$Over Solut

Solut, strategische groeipartner en expert in personeelszaken van A tot Z op maat van KMO’s. From Hire to Fire: Rekrutering & Assessment, Sociale Audit en Personeelsadvies, Personeelsadministratie en Payroll, Team- & Management Coaching, Interim HR management, Opleiding & Advies en Individuele Loopbaanbegeleiding. Solut ontzorgt je van de personeelstaken, om tijd en geld te besparen, met gemotiveerde werknemers.

[DIENSTEN]_$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$sn=0$p=1$show=home

[TEAMLEDEN]_$type=carousel$h=150$cls=6$c=12$show=home

Hoe motiveer je werknemers na de vakantie? 5 tips

post-it welcome back


Het is vakantie, jijzelf en je werknemers genieten volop van die welverdiende rust. Helaas komt aan alle mooie liedjes een eind en zal er binnenkort weer gewerkt moeten worden. Als werkgever ben je uiteraard gemotiveerd om er weer in te vliegen, om brood op de plank te hebben en je zaak draaiende te houden, maar hoe zit het met je werknemers? Studies tonen aan dat het heel normaal is dat mensen na een vakantie in een dip geraken, het post-vakantiesyndroom. Hoe voorkom je dat je medewerkers weer vermoeid zijn voor ze goed en wel begonnen zijn? Hoe motiveer je werknemers na de vakantie? Wij geven 5 tips.

1. Vakantiegevoel nog even vasthouden

Gun je medewerkers na hun vakantie een rustige opstart. Laat hen weer wennen aan het werkritme en stel meetings en deadlines nog even uit. Verwelkom ze eventueel met een kaartje of een kleine attentie. Geef hen de tijd om hun overvolle mailbox te checken. Zo niet, demotiveer je hen en bezorg je hen onnodig stress.

2. Maak even tijd

Pols bij je werknemers hoe hun vakantie is geweest en schenk hen oprecht aandacht, want dat is een kleine moeite. Geef hen aansluitend een bedrijfsupdate zodat zij weten wat ze gemist hebben. Door die eerste dag kort met hen samen te zitten, toon je hoe betrokken je bent. In ruil zal je loyaliteit oogsten.

3. Plan een teambuilding of bedrijfsuitje

Om het vakantiegevoel wat langer te behouden en je medewerkers te motiveren kan je een teambuilding organiseren. Ook een bedrijfsuitje, samen na het werk iets gaan drinken bijvoorbeeld of een barbecue organiseren motiveert. Het hoeft allemaal niet zo groots te zijn, het zijn nl. de kleine dingen die er toe doen.

4. Gestelde doelen opfrissen

Stel je medewerkers weer op scherp door vooropgestelde doelen op te frissen. Tijdens de vakantie kunnen je werknemers die uit het oog verloren zijn. Anderzijds is vakantie een moment van reflectie en wie weet met welke inspirerende ideeën je medewerkers komen aanzetten. Het ideale moment dus om de focus te richten op nieuwe doelen.

5. Stimuleer je werknemers

Je kunt je werknemers op veel manieren stimuleren;
  • Een fijne werkplek en een positieve bedrijfscultuur dragen bij tot de betrokkenheid en productiviteit van je werknemers. Het versterkt de goesting om te gaan werken en de teamgeest.
  • De werkdruk beperken en ervoor zorgen dat je werknemers voldoende balans vinden tussen werk- en privé vermindert uitval door stress, ziekte, burn-out, enz.
  • Moedig voor minder ziekteverzuim je werknemers aan om gezonder te leven door vers fruit aan te bieden. Stimuleer hen ook om te voet of per fiets naar het werk te komen.

Individuele en team coaching

Elke vogel zingt zoals hij gebekt is en dat geldt ook voor werknemers. Je kunt niet elke werknemer hetzelfde behandelen. Team coaching volgens de KernTalentenMethode is de ideale manier om de talenten en motivatie van je medewerkers in kaart te brengen. Hierdoor krijg je de kans om compatibele werknemers samen te laten werken en in te zetten op sterke teams. Dit komt ten goede van je bedrijf én van de motivatie van je werknemers.

Sommige werknemers zijn misschien niet gemotiveerd omdat ze een functie uitoefenen die minder goed bij ze past. Wanneer deze werknemers op een andere plek ingezet worden, komen ze vermoedelijk helemaal tot bloei. Om dit zeker te weten is een KernTalentenAnalyse en gesprek met de betrokken werknemers noodzakelijk. De werknemer zal zich onmiddellijk (h)erkennen in het resultaat en inzien waarom hij de motivatie mist of zich niet goed voelt in zijn vel.

Wil je meer informatie over onze individuele en team coaching, contacteer ons dan.
Op onze website garantieopsucces.be lees je meer over de KernTalentenMethode.


Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want wij geven om werkgever en werknemer. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op Facebook, LinkedIn en Instagram.

$type=two$show=/p/q-a.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/QuickScan.html

$type=two$show=/p/blog.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/wie-is-wie.html

$type=blogging$m=0$rm=0$l=0$show=/p/over-ons.html

$type=list$m=0$c=20$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/referenties.html

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/subsidies.html

$type=grid$m=0$sn=0$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/diensten.html

$type=three$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/kmo-portefeuille.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/agenda.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

Audit,2,blog,109,Diensten,9,faq,11,in de kijker,98,nieuws,153,nieuwsbrief,139,Openstaande vacatures,5,q&a,3,referenties,69,slider,54,subsidies,3,team,7,Top kandidaten,3,
ltr
item
Solut Passion for HR: Hoe motiveer je werknemers na de vakantie? 5 tips
Hoe motiveer je werknemers na de vakantie? 5 tips
Blog, werknemers motiveren, work-life balance, teamcoaching, coaching, KernTalenten, kmo's
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxJPVFDJEbdFsictgyW0Mk4iR18wkgGcJrq2iQOCkGO4v-NyGoRWrltKwjdXFbfc9g4gKe-b185z1dPkjbKZP2Y5Q0MQ7P7eJ2YsH6x3GOmd22Fdh4SNXlAP3MOCrhK5-GqKcJx-GpfvUhBbggs9dmeuYD-0k4jML247ZriwvNGnwUGmjZfwVTKeMmcw/w640-h454/%C2%A9%20Canva%20(3).png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxJPVFDJEbdFsictgyW0Mk4iR18wkgGcJrq2iQOCkGO4v-NyGoRWrltKwjdXFbfc9g4gKe-b185z1dPkjbKZP2Y5Q0MQ7P7eJ2YsH6x3GOmd22Fdh4SNXlAP3MOCrhK5-GqKcJx-GpfvUhBbggs9dmeuYD-0k4jML247ZriwvNGnwUGmjZfwVTKeMmcw/s72-w640-c-h454/%C2%A9%20Canva%20(3).png
Solut Passion for HR
https://www.solut-hr.be/2022/07/hoe-motiveer-je-werknemers-na-de.html
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/2022/07/hoe-motiveer-je-werknemers-na-de.html
true
1717154096694814607
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Ontdek alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief SEARCH ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy