$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home$Over Solut

Solut, strategische groeipartner en expert in personeelszaken van A tot Z op maat van KMO’s. From Hire to Fire: Rekrutering & Assessment, Sociale Audit en Personeelsadvies, Personeelsadministratie en Payroll, Team- & Management Coaching, Interim HR management, Opleiding & Advies en Individuele Loopbaanbegeleiding. Solut ontzorgt je van de personeelstaken, om tijd en geld te besparen, met gemotiveerde werknemers.

[DIENSTEN]_$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$sn=0$p=1$show=home

[TEAMLEDEN]_$type=carousel$h=150$cls=6$c=12$show=home

Gevaccineerde werknemers, wat mag en wat mag niet?

Gevaccineerde werknemers, wat mag en wat mag niet?

De vaccinatiecampagne draait op volle toeren. Meer en meer werknemers raken gevaccineerd, maar moet een gevaccineerde werknemer nog steeds telewerken? Blijven de preventiemaatregelen gelden? En dat telewerken, mag dat ook vanuit het buitenland?

Mijn medewerker is gevaccineerd en nu?

Social distancing blijft van toepassing

Zolang de afstandsregel van toepassing is, ben je als werkgever verplicht om deze na te leven en gepaste maatregelen te treffen. Dit is ook van toepassing voor werknemers die gevaccineerd zijn.

Telewerk blijft verplicht

Je werknemers, gevaccineerd of niet, zijn nog steeds verplicht om te telewerken. Net zoals voorheen, is dit enkel van toepassing als de aard van het werk dat uiteraard toelaat. Het ziet er trouwens naar uit dat telewerk in de toekomst vaker ingezet zal worden.


Mag je werknemer vanuit het buitenland telewerken?

Veel verhuurders van vakantiewoningen hebben telewerkaanbiedingen en dat is commercieel een slimme zet. Telewerken vanuit het buitenland of vanaf een andere locatie dan de woning mag, maar er zijn enkele voorwaarden aan verbonden:

  • De werknemer dient de werkgever hiervan op de hoogte te brengen en toestemming te krijgen.
  • Telewerken in het buitenland kan gevolgen hebben op fiscaal gebied, zowel voor de belastingen, alsook op vlak van de sociale zekerheid. Om te vermijden dat de werknemer belastingen en sociale zekerheidsbijdragen moet betalen in het land waar hij telewerkt moeten bepaalde voorwaarden nageleefd worden en formaliteiten worden verricht. Ook hier is overleg tussen werkgever en werknemer noodzakelijk.
  • Wie telewerkt in het buitenland heeft dezelfde apparatuur nodig als thuis. M.a.w. over een laptop en een stabiele internetverbinding beschikken. Het is de verantwoordelijkheid van de telewerker dat hij in de beste omstandigheden kan werken.
  • Het naleven van het arbeidsrooster is ook in het buitenland een verplichting. De werknemer moet hetzelfde arbeidsrooster hanteren als thuis en bereikbaar zijn tijdens de werkuren. Ook hier is overleg met de werkgever prioriteit.
  • Een ongeval zal in de vakantiewoning of het hotel in het buitenland niet automatisch als een arbeidsongeval worden beschouwd, tenzij er aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Bijvoorbeeld een overeenkomst tussen werkgever en werknemer waarin de locatie van het telewerk en de periode waarin het telewerk wordt verricht, vermeld staat. Indien de werknemer in die gerapporteerde periode en locatie een ongeval krijgt wordt dit als een arbeidsongeval beschouwd. Er wordt werknemers aangeraden eerst te informeren bij hun verzekeringsmaatschappij.


Werkgevers mogen werknemers sensibiliseren zich te laten vaccineren

Als werkgever mag je je werknemers warm maken voor vaccinatie, maar hen niet aanmoedigen in ruil voor bepaalde premies. Je mag momenteel ook geen werknemer ontslaan of een kandidaat werknemer weigeren omdat die zich niet heeft laten vaccineren. Er mag ook geen onderscheid (antidiscriminatiewet) gemaakt worden tussen een gevaccineerde en niet-gevaccineerde werknemer. In principe hoeft een werkgever ook niet op de hoogte te zijn of zijn werknemers wel of niet gevaccineerd zijn.



Wens je hier meer info over, of heb je andere personeelsgerelateerde vragen? Contacteer een Solut collega om je hierbij te ontzorgen via info@solut-hr.be of het contactformulier.

Ben jij al ingeschreven voor de gratis 7 daagse online training HR-Scan? Je hebt nog tot 31 mei de tijd om de trainingsvideo's te bekijken!  Wacht niet tot het te laat is en begin vandaag nog met risicovrij ondernemen! 


Solut garantie op succes inspireert je met prikkelende blogs en belangrijke info, want iedereen heeft het recht om gelukkig en succesvol te zijn. Wil je geen enkele blog of info missen? Volg ons op Facebook, LinkedIn en Instagram.


© Foto door Gustavo Fring via Pexels


$type=two$show=/p/q-a.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/QuickScan.html

$type=two$show=/p/blog.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/wie-is-wie.html

$type=blogging$m=0$rm=0$l=0$show=/p/over-ons.html

$type=list$m=0$c=20$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/referenties.html

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/subsidies.html

$type=grid$m=0$sn=0$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/diensten.html

$type=three$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/kmo-portefeuille.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/agenda.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

Audit,2,blog,109,Diensten,9,faq,11,in de kijker,98,nieuws,153,nieuwsbrief,139,Openstaande vacatures,5,q&a,3,referenties,69,slider,54,subsidies,3,team,7,Top kandidaten,3,
ltr
item
Solut Passion for HR: Gevaccineerde werknemers, wat mag en wat mag niet?
Gevaccineerde werknemers, wat mag en wat mag niet?
HR-scan, personeelszaken, ondernemen, KMO, Solut, vaccinaties, covid-19, telewerk, ondernemers gevaccineerd, corona, vaccin, werken vanuit buitenland
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK62eN5mf3r11CTKBFjTqUv5uUigm5xbefiOr4-C_TSqtvU-WyQM_IP4PP5t0dfVTEgMk-reqz3V2KX0_NafCEVZR78fvLdJqffwrhFUJT_Ty68ZskKVzl87GRrhMdlc00d3Fud-DtkPn8/w640-h426/pexels-gustavo-fring-3985170.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgK62eN5mf3r11CTKBFjTqUv5uUigm5xbefiOr4-C_TSqtvU-WyQM_IP4PP5t0dfVTEgMk-reqz3V2KX0_NafCEVZR78fvLdJqffwrhFUJT_Ty68ZskKVzl87GRrhMdlc00d3Fud-DtkPn8/s72-w640-c-h426/pexels-gustavo-fring-3985170.jpg
Solut Passion for HR
https://www.solut-hr.be/2021/05/gevaccineerde-werknemers-wat-mag-en-wat.html
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/2021/05/gevaccineerde-werknemers-wat-mag-en-wat.html
true
1717154096694814607
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Ontdek alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief SEARCH ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy