$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home$Over Solut

Solut, strategische groeipartner en expert in personeelszaken van A tot Z op maat van KMO’s. From Hire to Fire: Rekrutering & Assessment, Sociale Audit en Personeelsadvies, Personeelsadministratie en Payroll, Team- & Management Coaching, Interim HR management, Opleiding & Advies en Individuele Loopbaanbegeleiding. Solut ontzorgt je van de personeelstaken, om tijd en geld te besparen, met gemotiveerde werknemers.

[DIENSTEN]_$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$sn=0$p=1$show=home

[TEAMLEDEN]_$type=carousel$h=150$cls=6$c=12$show=home

7 Tips om minder zieken te hebben voor, na en tijdens de vakantiemaanden


7 Tips om minder zieken te hebben voor, na en tijdens de vakantiemaanden

Waarom vallen veel werknemers ziek net voor of op de 1ste dag na hun verlof of op 1 september? Dit is toch onbegrijpelijk en kost de werkgever handenvol geld. Wat kan je eraan doen?Een zeer verontrustende trend, het aantal afwezige werknemers gaat de laatste jaren steeds in stijgende lijn.  EN, deze afwezigheden kosten zeer veel geld aan de zaakvoerders en bedrijfslei(ij)ders !

Vervolgens horen we het volgende verontrustend nieuws via de media: “Als een werknemer ziek valt tijdens zijn vakantie zal hij in de toekomst het recht krijgen om die verloren vakantiedagen later opnieuw terug op te nemen”. Dit is voorlopig nog geen feit, doch wel de visie van het Europese Hof van Justitie. Kris Peeters, de vakbonden en de werkgeversorganisaties komen dan ook weldra met een Belgische wetsvoorstel ter tegemoetkoming aan de Europese Wetgeving.
>> Voor meer info, contacteer Solut


Waar gaat dit naartoe? Afwezigheden hebben een weerslag op de productiviteit, op de organisatie, op de motivatie van de collega’s, op de service en kwaliteit van uw diensten en goederen en op de loonkosten.Kortom, hier moet dringend actie op genomen worden, om de afwezigheidsdrempel te verlagen en de terugkomdrempel te verhogen. Hé, wat zeg je?

Vooreerst is het belangrijk om te weten dat er 3 soorten van verzuim/afwezigheden zijn.

1. Wit verzuim => De werknemer ligt effectief doodziek in bed en kan onmogelijk komen werken

2. Grijs verzuim => De medewerker heeft een lichte vorm van een bepaalde soort pijn, doch zou kunnen komen werken, als hij zich hiertegen wat verzet. Maar, de balans om te kiezen om toch te komen werken is meestal afhankelijk van hoe deze medewerker zich voelt in zijn job, op zijn werk, bij zijn collega’s, bij zijn baas, ….

3. Zwart verzuim => De werknemer is niet ziek en blijft toch ziek thuis. Met andere woorden, de werknemer geniet met ontvangst van zijn loon, op kosten van de werkgever.
>> Voor meer info, contacteer SolutVerder heeft de reden van de ziekte ook diverse oorzaken. Wat zijn dan die afwezigheidsredenen en/of oorzaken?

1. Fysiek: Het zware werk leidt tot diverse fysische pijnen en vervolgens tot afwezigheden. Wij zien hier diverse klachten en ziekteproblemen terugkomen, nl rug, schouders, nek, knieën, …

2. Psychisch: Teveel psychische druk omwille van de combinatie van privé en het werk, het welgekende work-life balance zorgt zeker ook voor langdurige zieken

3. Stil zitten: Ja, het stil zitten blijkt het ‘nieuwe roken’ te zijn. Te weinig fysieke beweging, zonder verder enige vorm van actieve sporten werkt lichamelijke problemen in de hand.

4. Chronisch: De new way of life brengt ook nieuwe ziektes met zich mee, waaronder de chronische ziektes. Deze hebben niets met leeftijd te maken, vb. CVS, MS, Fybromyalgie, COPD, …

Hierbij 7 tips van Solut om het ziekteverzuim te laten dalen?

1. Zorg voor een positief aanwezigheidsbeleid

2. Werk aan een open communicatie cultuur en leer om actief te luisteren naar uw medewerkers

3. Accepteer en begrijp dat mensen kunnen ziek vallen, wees empathisch en begripvol

4. Bespreek persoonlijk met de medewerkers de gevolgen van hun afwezigheid, ZONDER te veroordelen

5. Zoek PRO-actief mee naar oplossingen om ziekte tegen te gaan (vb. laten zetten van een griepvaccinatie, rug besparende werkmiddelen, ergonische bureaustoel, …)

6. Start elk kwartaal met een sensibiliseringsactie (vb. gezond leven, gezond eten, sporten, beweging, rookstop, alcohol-stop, … )

7. Werk een welzijnsbeleid uit, nav het resultaat van een personeelsonderzoek (work-life balans, arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden, samenwerking en relaties, ontwikkelingsmogelijkheden, taakinhoud, cultuur, …)Als je deze afwezigheidsredenen en oorzaken aanpakt en werkt aan het ‘grijs en zwart’ verzuim, dan zullen de afwezigheidskost aanzienlijk dalen.

Ben je ook overtuigd dat de personeelskosten te hoog zijn, mede door de ziektekosten? Dan lijkt het nu het aangewezen moment om hier actie op te ondernemen. Geen kop in het zand, maar wel actie en reactie ten voordelen van je bedrijf, de collega’s, de klanten, de service en kwaliteit.

Vragen hierover, contacteer Solut. Wij helpen je graag op weg met raad en advies om die personeelskosten aan te pakken.


$type=two$show=/p/q-a.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/QuickScan.html

$type=two$show=/p/blog.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/wie-is-wie.html

$type=blogging$m=0$rm=0$l=0$show=/p/over-ons.html

$type=list$m=0$c=20$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/referenties.html

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/subsidies.html

$type=grid$m=0$sn=0$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/diensten.html

$type=three$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/kmo-portefeuille.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/agenda.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

Audit,2,blog,112,Diensten,9,faq,11,in de kijker,98,nieuws,153,nieuwsbrief,141,Openstaande vacatures,6,q&a,3,referenties,69,slider,60,subsidies,3,team,7,Top kandidaten,3,
ltr
item
Solut Passion for HR: 7 Tips om minder zieken te hebben voor, na en tijdens de vakantiemaanden
7 Tips om minder zieken te hebben voor, na en tijdens de vakantiemaanden
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYIt_hHCLAcWUGINktwhVJElRSbg0ImbnhpvHmLe6BT1V3CJ68YE9RAIhRerlWs-eH2H6bC3CxWa_eZ65zcFHNj_zJKLYKUqpyWQX4hZWtd-W50zJjZPgxKTAqMDCzWgr3vJN-M60AkQU/s640/Vliegtuig+blij+dat+je+er+bent+Solut.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYIt_hHCLAcWUGINktwhVJElRSbg0ImbnhpvHmLe6BT1V3CJ68YE9RAIhRerlWs-eH2H6bC3CxWa_eZ65zcFHNj_zJKLYKUqpyWQX4hZWtd-W50zJjZPgxKTAqMDCzWgr3vJN-M60AkQU/s72-c/Vliegtuig+blij+dat+je+er+bent+Solut.jpg
Solut Passion for HR
https://www.solut-hr.be/2018/07/7-tips-om-minder-zieken-te-hebben-voor.html
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/2018/07/7-tips-om-minder-zieken-te-hebben-voor.html
true
1717154096694814607
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Ontdek alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief SEARCH ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy