$type=slider$sn=0$l=0$m=0$show=home

$show=home$Over Solut

Solut is gespecialiseerd in personeelswerk op maat voor KMO’s, Teamcoaching & Assessment, Ad-Interim HR management, Management Coaching, Opleiding & Advies en Individuele Loopbaanbegeleiding. Solut ontzorgt je van de personeelstaken, zodat tijd en geld wordt bespaard.

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=home

$type=carousel$h=150$cls=6$show=home

Hoe medewerkers belonen?

Mag je trouwe medewerkers belonen met anciënniteitsgeschenken?

Ja natuurlijk mag je trouwe medewerkers belonen met een premie of een geschenk als nettovoordeel, maar wel enkel op het ogenblik van hun 25ste of 30ste anciënniteitsverjaardag in je firma.  Met nettovoordeel bedoelen we dat de medewerker dit voordeel krijgt, zonder er zijn persoonsbelastingen op te betalen.

Indien je werknemers die al een tijdje in dienst zijn graag wil belonen door hen een premie of geschenk toe te kennen, dan kan dit slechts onder welbepaalde voorwaarden als een nettovoordeel worden toegekend.

Dit geldt zowel voor geschenken die in cash aan de werknemer worden toegekend als voor de geschenken die onder de vorm van cheques of in natura (een huishoudtoestel, een wijnkist, enz.) worden toegekend.

Een werknemer kan tijdens de loopbaan bij een welbepaalde werkgever slechts 2-maal een nettovoordeel als geschenk krijgen zonder dat er sociale zekerheidsbijdragen of bedrijfsvoorheffing op moeten betaald worden:
•een 1ste keer ten vroegste in het kalenderjaar waarin de werknemer 25 jaar anciënniteit heeft bij zijn werkgever, dit is maximum één keer het bruto maandloon.
•een 2de keer ten vroegste in het kalenderjaar waarin de werknemer 35 jaar anciënniteit heeft bij zijn werkgever. Hier is tweemaal het brutomaandloon van de werknemer het maximum.

Als werkgever moet je kunnen aantonen dat het geschenk toegekend werd omwille van het bereiken van de anciënniteit van 25 jaar of 35 jaar en niet omwille van een andere reden. Het is dus raadzaam om hierover een schriftelijk document op te stellen.

De geschenken die aan de werknemer worden toegekend ter gelegenheid van 5 jaar, 10 jaar, 15 jaar of 20 jaar anciënniteit bij zijn werkgever zijn bijgevolg bezoldigingen die onderworpen zijn aan sociale zekerheidsbijdragen en bedrijfsvoorheffing.

Opgelet: voor de werkgever is het anciënniteitsgeschenk geen aftrekbare beroepskost in de vennootschapsbelasting, tenzij voor het gedeelte dat het maximumbedrag overschrijdt. In geval van eventuele controle kunnen de RSZ en de fiscus tot 3 jaar teruggaan in de tijd om de aangifte te regulariseren.

>> Hier meer info of contacteer Solut voor advies

Wat met ‘variabele uurroosters voor deeltijdse werknemers’ in het arbeidsreglement?

De variabele uurroosters voor deeltijdse werknemers mogen uit het arbeidsreglement. Je vervangt ze door een wettelijk gereglementeerd tijdskader waarbinnen alle variabele deeltijdse roosters kunnen passen.

Bovendien moet in dit kader ook voorzien worden hoe de werkgever zijn deeltijdse medewerkers gaat verwittigen van de toepasselijke uurroosters en hoe de aanplakking gebeurt. Dit mag in één beweging gebeuren.

De termijn voor uithangen en verwittigen blijft 5 werkdagen op voorhand, tenzij de sector via cao een kortere termijn voorziet.

>> Lees hier het volledige artikel of contacteer Solut  voor advies

Wistjedatje?  Een werknemer die zelf ontslag neemt kan gaan stempelen.

Een werknemer die zelf ontslag heeft genomen, kan nu ook gaan stempelen
Voorwaarde: Dit kan wel enkel wanneer hij/zij vóór zijn uitkeringsaanvraag elders heeft gewerkt gedurende minstens 13 weken.  Deze verstrenging is nieuw sinds 19 februari 2018. Voordien was dit maar 4 weken.

Uitzondering: wanneer de werknemer van job verandert voor een andere passende dienstbetrekking, blijft een periode van 4 weken wel voldoende en geldt de verstrenging van 13 weken niet.
Na 4 weken zal de werknemer in dit geval dus wel al werkloosheidsuitkeringen kunnen aanvragen, tenzij hij in de loop van deze 4 weken tijdelijk werkloos werd gesteld of zijn (nieuwe) job verloor door overmacht.

>> Hier meer info of contacteer Solut voor advies

$type=two$show=/p/q-a.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/quickscan.html

$type=two$show=/p/blog.html$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1

$type=three$m=0$h=200$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/wie-is-wie.html

$show=home

$type=blogging$m=0$rm=0$l=0$show=/p/over-ons.html

$type=list$m=0$c=20$p=1$show=/p/faq.html

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/referenties.html

$type=two$m=0$l=1$c=2$p=0$show=/p/subsidies.html

$type=grid$m=0$sn=0$rm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/diensten.html

$type=three$au=0$cm=0$l=1$c=9$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/quickscan.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/kmo-portefeuille.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/contact.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/agenda.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/over-ons.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

Audit,2,blog,37,Diensten,6,faq,12,in de kijker,53,nieuws,77,nieuwsbrief,29,Openstaande vacatures,1,q&a,1,referenties,56,slider,12,subsidies,2,team,7,Top kandidaten,10,
ltr
item
Solut Passion for HR: Hoe medewerkers belonen?
Hoe medewerkers belonen?
https://4.bp.blogspot.com/-MehnP0zagAA/WydU_PvZSSI/AAAAAAAAEIU/uuf2_G_DhC0Vuw-RdX_wupoK2qL2lEifQCLcBGAs/s640/Screenshot_3.png
https://4.bp.blogspot.com/-MehnP0zagAA/WydU_PvZSSI/AAAAAAAAEIU/uuf2_G_DhC0Vuw-RdX_wupoK2qL2lEifQCLcBGAs/s72-c/Screenshot_3.png
Solut Passion for HR
https://www.solut-hr.be/2018/05/hoe-medewerkers-belonen.html
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/
https://www.solut-hr.be/2018/05/hoe-medewerkers-belonen.html
true
1717154096694814607
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Ontdek alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief SEARCH ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minuut geleden $$1$$ minutes ago 1 uur geleden $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago meer dan 5 weken geleden Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy