Kiezen voor 50 of 30? Oud is out !

Kiezen voor 50 of 30? Oud is out !

Nochtans zoeken veel werkgevers enkel naar werknemers rond de 30 à 35 jaar. Als je weet dat deze groep actieve 30-ers daalt (minder geboortes 30 jaar geleden) dan betekent dit dat je als werkgever dringend je selectiebeleid en HR beleid gaat moeten aanpassen.

 

Ik zie bedrijven geregeld hun neus ophalen als ik een goede 50-er voorstel.  Prima kwaliteiten, voldoet quasi volledig aan het profiel maar helaas er staat een "5" voor hun leeftijd.  Dus "neen dank je", hoor ik geregeld.  

We gaan echter moeten inzien dat we iedereen op de arbeidsmarkt moeten tewerkstellen om aan de vraag te kunnen voldoen.  Kant en klare direct inzetbare mensen zijn zeldzaam.                                  Wij moeten op zoek gaan naar mensen die flexibel zijn, een goede werkethiek hebben, een degelijke attitude bezitten, leergierig en leerbereid zijn en veel aanpassingsvermogen hebben... .  Die technische skills of jobgerelateerde kennis kunnen ze bijspijkeren. 

Dus een warme oproep aan werkgevers, denk eens "out of the box" en deze met de juiste attitude toe.  Een juiste leertraject voor hun en en wie weet. Ze kunnen je nog verbazen, die ouderen, schoolverlaters, mensen met een beperking, kortgeschoolden, allochtonen, …

 

Hier 7 tips om je vooruit te helpen met het vinden van de juiste persoon op de juiste stoel.

1.       Schrijf in je vacature dat je openstaat voor iedereen, ongeacht hun geslacht, leeftijd of origine.

2.       Zoek gericht naar mensen met de juiste attitude en een goede werkethiek

3.       Sta open voor het potentieel en leervermogen

4.       Voorzie een degelijke opleiding voor de technische competenties, meldt dit in je vacature

5.       Gebruik de bedrijfsverkennende opleidingen voorzien door de VDAB nl. BIO en IBO

6.       Check na op welke stage-periodes je kan terugvallen

7.       Vraag naar de beschikbare subsidie maatregelen waarop je kan doen

 

Het oude 50 is het nieuwe 30.  Hier kan je niet meer omheen.  Geef toe, wat anders voor jezelf binnen enkele jaren, ben jij dan al afgeschreven voor de arbeidsmarkt?

Laat je HR beleid screenen door Solut en zorg dat jij wel klaar bent om de juiste mensen te vinden in deze ‘War for Talent’!

Contact

Wijngaardenweg 1, 3800 Sint-Truiden
solut.bvba@gmail.com
T 0496 40 89 50

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x